Contact iBizz

iBizz en Portico bundelen hun krachten

iBizz en Portico bundelen hun krachten

16.01.2017 Press release

Amsterdam – 16 januari. Per 1 januari 2017 is het in Amsterdam gevestigde Portico Consultancy overgenomen door De Cronos Groep. Hiermee breidt de groep haar netwerk uit in Nederland. Door deze overname zal Portico in staat worden gesteld om de ambitieuze groeidoelstellingen in Nederland maar ook in België te verwezenlijken.

“Met de kernactiviteiten van Portico bij het ontwikkelen en bouwen van innovatieve portalen en apps, is de bundeling van krachten van beide bedrijven een logische stap voorwaarts”, aldus Dennis Rot, oprichter en Managing Partner van Portico Consultancy.

Met deze overname bestaat iBizz, de IBM tak van de Cronos Groep, nu uit ruim 70 medewerkers gespecialiseerd in verschillende disciplines zoals Digital Experience, Watson, Mobile, Collaboration, Chatbots en Blockchain. “Met Portico Consultancy versterken wij ons IBM portfolio met veel kennis en ervaring omtrent IBM Digital Experience en een ruim klantenbestand in Nederland en België. Daarnaast zorgt deze overname voor een eerste stap naar de Nederlandse uitbreiding van bestaande business units zoals Optis en Craftworkz”, aldus Sam Bambust, Managing Partner iBizz – De Cronos Groep.

Met meer dan 5000 medewerkers en ruim 7500 klanten is De Cronos Groep een uitgesproken voorbeeld van innovatief ondernemerschap. De bedrijven onder De Cronos Groep zijn voorlopers in het introduceren en gebruiken van nieuwe en innovatieve technologieën naar bedrijven toe in diverse sectoren. “De combinatie met Cronos zorgt ervoor dat wij ons team nog sneller kunnen laten groeien en onze oplossingen verder kunnen blijven ontwikkelen, hetgeen natuurlijk direct ten voordele komt van onze klanten.” Aldus Harmen van der Kooij, Managing Partner Portico Consultancy.

Portico Consultancy werd opgericht in 2004 en onderscheidt zich in de markt door het bouwen van next generation portalen en apps voor verschillende doelgroepen en industrieën. Denk hierbij aan interne medewerkersportalen en klantenportalen. Portico is actief in verschillende landen zoals Engeland, Spanje en Belgie, in onder andere de bank- retail- en overheidssector. Het bedrijf blijft gevestigd in Amsterdam.

Share this story